11.7 C
Podgorica
Petak, 19 Aprila, 2024
spot_img

Otpravnik poslova Ambasade Crne Gore u Srbiji odbio da primi notu

Otpravnik poslova Ambasade Crne Gore u Srbiji je danas, u skladu sa instrukcijom Ministarstva spoljnih poslova Crne Gore, odbio da primi notu Ministarstva spoljnih poslova Srbije, prenosi AntenaM.

Otpravnik poslova je pozvan danas u Ministarstvo spoljnih poslova Srbije da bi mu se uručila nota u kojoj se “izražava najoštriji protest povodom navoda crnogorskih zvaničnika da je Srbija odgovorna za krizu u Crnoj Gori, kao i da Srbija svojim postupcima i politikom ugrožava nezavisnost Crne Gore”, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Ministarstvo je istaklo da “Srbija nijednim svojim potezom nije izazvala krizu u Crnoj Gori, već je uzrok krize stupanje na snagu Zakona o slobodi vjeroispovesti”.

Ranije je ambasador Srbije u Podgorici, Vladimir Božović koji je je danas pozvan na razgovor u Ministarstvu spoljnih poslova Crne Gore zbog sinoćnog napada na Ambasadu Crne Gore u Beogadu i pokušaja paljenja crnogorske zastave, odbio da, shodno instrukcijama iz Beograda, primi protesnu notu, saopštilo je crnogorsko ministarstvo.

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite