34.9 C
Podgorica
Četvrtak, 18 Jula, 2024
spot_img

Nimanbegu: Počeli pregovori sa Spajićem, DPS nema koalicioni kapacitet

Manjinske političke partije počele su pregovore o formiranju nove vlade sa liderom Pokreta Evropa sad (PES) Milojkom Spajićem, kazao je nosilac liste Albanske alijanse Genci Nimanbegu.

Nimanbegu je, u emisiji “Pressing” Gradske Televizije, rekao da se u dosadašnjem parlamentarnom radu predstavnika partija koje zastupaju nacionalne manjine u Crnoj Gori pokazalo da je država na evropskom i evroatlantskom putu.

“Manjinske partije počele su pregovore sa Spajićem”, rekao je Nimanbegu, prenosi portal Gradski.me.

On je dodao da je u planu inovacija memoranduma manjinskih partija o zajedničkim pregovorima za učešće u Vladi.

“Demokratska partija socijalista (DPS) nema dovoljan koalicioni kapacitet i za puno subjekata je nepoželjan partner”, rekao je Nimanbegu.

On je kazao da su za vrijeme vladavine DPS-a ostvareni krupni politički rezultati, kao što je pristup NATO-u, nezavisnost Crne Gore, kao i dovođenje evropskih integracija do najboljeg nivoa u regionu.

Nimanbegu je rekao da je inicijativa Otvoreni Balkan nerazjašnjeno pitanje, kao i da je epicentar destabilizujućih odnosa u regionu Beograd i politika koju zastupa predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

“U Beogradu kao da misle da su se sukobi devedesetih zamrzli i da će nekom drugom prilikom pokrenuti neke procese i odnose gdje će ići ka svom cilju, a to je stvaranje “srpskog sveta””, naveo je Nimanbegu.

Prema njegovim riječima, površno je gledište da bi Otvoreni Balkan riješio probleme u regionu.

Nimanbegu je ocijenio da je to samo davanje ustupaka projektima koji dugoročno ne bi ništa dobro donijeli regionu.

POLITIKANimanbegu: Počeli pregovori sa Spajićem, DPS nema koalicioni kapacitet
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

DPS Zeta: Srećan Dan državnosti, dragi sugrađani

Iz Opštinskog odbora DPS Zeta upućena je čestitka povodom Dana državnosti. Prenosimo je integralno: Danas, 13. jula, sa ponosom i čašću slavimo Dan državnosti Crne Gore,...

U znak sjećanja na žrtve Srebrenice delegacija Glavnog grada položila vijenac na spomenik na Pobrežju

Povodom 11. jula, međunarodnog Dana sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici, Bošnjačko vijeće u saradnji sa Glavnim gradom i nevladinim udruženjima danas je u...

Mihailo: Doći ću u Srebrenicu, pa makar u kolicima – to je moja zakletva

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve CPC Mihailo poslao je poruku povodom 29. godišnjice genocida u Srebrenici. „Svaki pošten čovjek voli Bosnu! U Srebrenici je počinjen genocid,...

Osvanuo veliki metalni krst iznad Bijele – devastacija ambijentalnog pejzaža

Srpska pravoslavna crkva (SPC) u Crnoj Gori u utorak je u Boki Kotorskoj iznad Bijele postavila veliki metalni krst, koji dominira u pejzažu. Kako...
Ne propustite