15.9 C
Podgorica
Utorak, 16 Aprila, 2024
spot_img

MVP osudilo nasrtaje na crnogorsku zastavu i Ambasadu, Darmanović pozvao Božovića na razgovor

Ministarstvo vanjskih poslova najoštrije osuđuje sinoćnji pokušaj paljenja crnogorske zastave ispred zgrade Ambasade Crne Gore u Srbiji. Zbog pomenutog incidenta i kontinuiranih nasrtaja na crnogorsku zastavu i Ambasadu u Beogradu, ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović je danas pozvan na razgovor u MVP, prenosi CDM.ME

Nasrtaj na Ambasadu i državne simbole susjedne i prijateljske zemlje i članice NATO, a u stvari neometani nacionalistički pir, apsolutno je neprihvatljiv. Iako je atak na ambasadu bio najavljen još prije dva dana i trajao više od sat vremena, nerazumljivo je da organi bezbjednosti Republike Srbije nijesu učinili gotovo ništa da onemoguće pirotehničke orgije i napad na državne simbole Crne Gore”, saopšteno je iz resora Srđana Darmanovića.

Kako dodaju, obaveza zemlje prijema je da osigura normalno funkcionisanje i bezbjednost diplomatsko-konzularnih predstavništava drugih država i da spriječi ovakve incidente koji mogu negativno uticati na bilateralne odnose dvije države.

Pozivamo Vladu Srbije da, u skladu sa svojim nacionalnim zakonodavstvom i međunarodnim konvencijama hitno reaguje na ovaj vandalski čin i da nadležni organi što prije preduzmu odgovarajuće mjere protiv organizatora i počinilaca koji narušavaju bezbjednost prostorija Ambasade Crne Gore.

Podsjetimo, huligani su sinoć opet pokušali da zapale našu zastavu, međutim, ona je kao i uvijek izdržala sve napade.

Predsjednik vlade CG Duško Marković je danas kazao da to bio još jedan necivilizacijski atak na Ambasadu CG.

 

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite