11 C
Podgorica
Nedjelja, 25 Februara, 2024
spot_img

Meč registrovan 20:0 za Budućnost Voli, Zvezda kažnjena oduzimanjem boda i novčano

Utakmica 13. kola ABA lige između Budućnosti i Crvene zvezde registrovana je rezultatom 20:0, a srpski i regionalni šampion kažnjen je i oduzimanjem jednog boda. Pored toga, klub sa Malog Kalemegdana moraće na račun regionalnog takmičenja da uplati i 20.000 eura – piše Portal Mozzart sport.

Podsjećamo, Crvena zvezda nije otputovala u Podgoricu zbog bezbjednosnih rizika, a poslije preporuka srpskih bezbjednosnih službi. Iz Budućnosti su sa druge strane uvjeravali da su obezbijeđeni svi uslovi da se nesmetano odigra meč. Na parketu Morače su se u predviđenom terminu za odigravanje utakmice pojavili samo domaći igrači sa sudijama, a poslije formalnog podbacivanja označen je i završetak meča.

Prema navodima portala redstarbelgrade.rs, bliskog upravi Crvene zvezde, konačnu odluku po ovom pitanju ima predsjedništvo ABA lige, koje je privremeno preuzelo ingerencije direktora i sportskog direktora lige, kao što je obrazloženo u odluci.

Stoga Disciplinski sudija smatra da je kazna oduzimanja boda koji bi klub dobio da je došao na utakmicu i izgubio, te novčana kazna koju je izrekao adekvatna počinjenom prekršaju, naravno sve pod uslovom da Predsjedništvo, odnosno Direktor ili Sportski direktor ne donesu drugačiju odluku glede registracije utakmice, jer tada i ova kazna ne egzistira, te ukoliko se donese drugačija odluka glede registracije utakmice, tada će odluka o eventualnoj kazni biti ponovno donijeta. Disciplinski sudija napominje da ABA lige ili direktor i sportski direktor temeljem članka 32 DPABA mogu donijeti i drugačiju odluku glede novčane kazne. Disciplinski sudija ABA lige zaista shvata klub KK Crvena zvezda mts, jer nije lako donijeti odluku kada sigurnosna situacija nije takva da bi se igrala utakmica, ali je uprkos tome, s obzirom na situaciju ipak trebalo doći i sportski pokušati odigrati utakmicu, posebno zbog istorije tog kluba i njegovog renomea, naravno uz pomoć ABA lige koja je zadužena za sigurnost takmičenja i zbog toga svega je kazna manja od one koju bi klub dobio da nije bilo takvog nastojanja kluba da mu Predsjedništvo ABA lige kvalitetno odgovoriv- navedeno je odluci koju je objavio redstarbelgrde.rs.

Budućnost će u slučaju ozvaničenja ove odluke biti na diobi prvog mjesta sa 23 osvojena boda, dok će Crvena zvezda ostati na sedmom mestu sa 18 bodova.

pobjeda.me

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite