27.8 C
Podgorica
Četvrtak, 25 Jula, 2024
spot_img

MANS: Elektroprivreda nas nije demantovala, uvrede ne mogu zamijeniti činjenice

U svom reagovanju na tekst MANS-a o isplati takozvane trinaeste plate zaposlenima EPCG, uprava ove kompanije nije demantovala bilo koju od činjenica koje smo iznijeli našem saopštenju, poručili su iz te nevladine organizacije.

“Odbor direktora je 24. maja, dvije sedmice prije održavaja parlamentarnih izbora donio odluku o isplati pomenutog bonusa, i to u iznosu proscječne zarade na nivou EPCG. Tačka 8. pomenute odluke definiše da će naknada biti radnicima isplaćenja uz junsku platu, što takođe nisu demantovali iz uprave EPCG”, saopštili su iz NVO MANS.

Iz EPCG, dodaju iz MANS-a, takođe nisu odgovorili na pitanje zašto su požurili da odluku o isplati bonusa radnicima donesu prije izbora, i zašto se nije sačekalo usvajanje revizorskog izvještaja o poslovanju kompanije na Skupštini akcionara koja je zakazana za kraj juna.

“Uprava ove kompanije nije demantovala ni informaciju da će naknadu dobiti ne samo trenutno zaposleni, već i oni koji su u toj kompaniji ranije bili angažovani preko agencija za posredovanje u zapošljavanju. Mislimo da se čak i u upravi EPCG mogu složiti da ovakva vrsta isplata otvara ogroman prostor za zloupotrebe”, dodaju iz MANS-a.

Konačno, kako ukazuju, iz EPCG nikada nisu odgovorili na upit MANS-a o visini sredstava koja će biti isplaćena po osnovu pomenute Odluke.

“To je nažalost još jedna u nizu informacija koje ova državna kompanija u kontinuitetu krije od građana Crne Gore”, naglasili su iz MANS.

Navode da MANS u kontinuitetu upozorava na zloupotrebu državnih fondova tokom predizborne kampanje, a EPCG je, po njihovim rijčima, “do sada uložila značajan napor da ključne informacije o svom poslovanju, naročito tokom izbornih procesa, sakrije od javnosti i pored odluka nadležnih organa da te informacije moraju biti javne”.

“Žao nam je što je uprava EPCG reagovanje iskoristila da u nedostatku argumenata pribjegne prizemnim uvredama na račun MANS-a i što se umjesto toga nije potrudila da odgovori na neka od pitanja koja već godinama interesuju javnost, a tiču se poslovanja ove kompanije. Nažalost ovo svjedoči o nastavku pritisaka na MANS od strane izvršne vlasti koji su posebno intezivirani u posljednjem periodu, ali koji nas svakako neće obeshrabriti da nastavimo da pažljivo pratimo kako se troši novac građana i ukazujemo na moguće zloupotrebe”, poručuju iz NVO MANS.

CDM.ME

VIJESTIMANS: Elektroprivreda nas nije demantovala, uvrede ne mogu zamijeniti činjenice
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

DPS Zeta: Srećan Dan državnosti, dragi sugrađani

Iz Opštinskog odbora DPS Zeta upućena je čestitka povodom Dana državnosti. Prenosimo je integralno: Danas, 13. jula, sa ponosom i čašću slavimo Dan državnosti Crne Gore,...

U znak sjećanja na žrtve Srebrenice delegacija Glavnog grada položila vijenac na spomenik na Pobrežju

Povodom 11. jula, međunarodnog Dana sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici, Bošnjačko vijeće u saradnji sa Glavnim gradom i nevladinim udruženjima danas je u...

Mihailo: Doći ću u Srebrenicu, pa makar u kolicima – to je moja zakletva

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve CPC Mihailo poslao je poruku povodom 29. godišnjice genocida u Srebrenici. „Svaki pošten čovjek voli Bosnu! U Srebrenici je počinjen genocid,...

Osvanuo veliki metalni krst iznad Bijele – devastacija ambijentalnog pejzaža

Srpska pravoslavna crkva (SPC) u Crnoj Gori u utorak je u Boki Kotorskoj iznad Bijele postavila veliki metalni krst, koji dominira u pejzažu. Kako...
Ne propustite