15.9 C
Podgorica
Utorak, 16 Aprila, 2024
spot_img

Legende pomažu novom selektoru: Peković i Sekulić u stručnom štabu reprezentacije

Nikola Peković i Blagota Sekulić novi su članovi stručnog štaba muške seniorske košarkaške reprezentacije.

Selektor Boško Radović dobio je veliko pojačanje u liku dva bivša košarkaša sa velikim iskustvom, koji su dali doprinos i crnogorskoj selekciji. Nikola Peković biće na funkciji tim menadžera.

“Sigurno da je to drugačije nego u periodu kada sam bio igrač, ali opet velika odgovornost za mene. Stvarno mi je drago što je KSCG meni dao funkciju tim menadžera, sigurno ću raditi sve da pomognem reprezentaciji i sa ove funkcije.” poručio je Peković.

Blagota Sekulić je u prošlim kvalifikacijama imao nemjerljiv uticaj u kvalifikacijama za plasman na Svjetsko prvenstvo, a sada će kao trener probati da pomogne da se izbori Eurobasket.

“Meni je jako drago da sam dio novog stručnog štaba. Uradiću sve što je u mojoj moći da se ostvari što bolji rezultat, to je u ovom slučaju plasman na Evropsko prvenstvo. Odmah nas čeka teška utakmica protiv Velike Britanije i nadamo se najboljem.” poručio je Sekulić.

Pored Blagote selektoru Radoviću će kao trener pomagati i Vladimir Todorović, a u stručnom štabu još su doktor Aleksandar Radović, fizioterapeut Periša Čagorović i ekonom Darko Savić, koji su bili dio i tima Zvezdana Mitrovića.

“Nikola i Blagota dva nova stara lica, nekada kao igrači, sada na drugim funkcijama. Dva bivša igrača sa velikim iskustvom, znam da će pomoći u ovom ciklusu kvalifikacija. Cilj je da se plasiramo na EP. Njih dvojica imaju veliko iskustvo, kako na terenu tako i van njega, tako da mogu slobodno reći da su veliko pojačanje za A selekciju.” kazao je Radović.

Naša reprezentacija kvalifikacije za Evropsko prvenstvo počinje 21. februara mečom protiv Velike Britanije, tri dana kasnije je duel protiv Francuske.

CDM.ME

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite