33.1 C
Podgorica
Četvrtak, 18 Jula, 2024
spot_img

Knežević: Ako postanem premijer povući ću priznanje Kosova, Vučić mnogo pomogao srpskom narodu u Crnoj Gori

Nosilac liste izborne liste koalicije “Za budućnost Crne Gore” Milan Knežević obratio se na skupu “Srbija nade” koji se održava u Beogradu, poručujući da nikada neće priznati, kako je kazao, lažnu državu Kosovo

– Nedjeljivi srpski narode, želim da vam prenesem pozdrave iz bratske Crne Gore. Na žalost sada tamo upravljaju ambasadori i ambasadorke. Poručili su nam da nema potrebe da nosimo svoje glave i da mislimo njima pošto će to oni učiniti umjesto nas. Znajte da nikada nećemo priznati lažnu državu Kosovo. Ja volim ovu Srbiju nepokornu na suncu, kiši, vjetru, zato što se bori za naš narod na Kosovu – istakao je Knažević.

On je naglasio da će prva odluka koju će donijeti, ukoliko stupi na mjesto premijera Crne Gore, biti povlačenje priznanja Kosova.

– Zato ja volim ovu nepokorivu Srbiju, zato što se bori za srpski narod i za sve Srbe i Srpkinje. Dok god zvone zvona na Dečanima Kosovo će biti srpsko. Volim Srbiju zato što nikada neće krenuti u rat protiv bratske Rusije – dodao je on.

On je kazao da je srpski predsjednik Aleksandar Vučić mnogo pomogao srpskom narodu u Crnoj Gori.

– Pomogao je Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC) i sve emparhije. Obećao je da ćemo otvoriti dvije fabrike na sjeveru Crne Gore. Nama u Crnoj Gori ne može biti bliži Brisel od Beograda, jer mi smo zajedno počeli istorijsko putovanje ali sve što boli srpski narod boli i nas –  poručio je Knežević.

On je apelovao na građane Srbije da se ne dijele.

– Molim vas sve zajedno, vi moja braća i ja u vašim očima ne vidim zlobu ni mržnju, nemojte da se dijelite jer interes srpskog naroda je najvažniji na Balkanu. Zato, želim odavde da uskliknem – Živjela Srbija, živjela Republika Srpska i nek je vječna Crna Gora – zaključio je Knežević u Beogradu.

Podsjećamo, lideri koalicije “Za budućnost Crne Gore” Andrija Mandić i Milan Knežević prisustvuju večerašnjem skupu “Srbija nade” koji se održava u Beogradu.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao građane na skup “za odbranu slobodarskih, demokratskih vrednosti Srbije”, “najveći skup u istoriji Srbije”.

Vučićev skup, predstavlja kontra-skup masovnim protestima “Srbija protiv nasilja” koji se održavaju nakon dva masovna ubistva koja su se desila u Srbiji ranije ovog mjeseca.

POLITIKAKnežević: Ako postanem premijer povući ću priznanje Kosova, Vučić mnogo pomogao srpskom...
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

DPS Zeta: Srećan Dan državnosti, dragi sugrađani

Iz Opštinskog odbora DPS Zeta upućena je čestitka povodom Dana državnosti. Prenosimo je integralno: Danas, 13. jula, sa ponosom i čašću slavimo Dan državnosti Crne Gore,...

U znak sjećanja na žrtve Srebrenice delegacija Glavnog grada položila vijenac na spomenik na Pobrežju

Povodom 11. jula, međunarodnog Dana sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici, Bošnjačko vijeće u saradnji sa Glavnim gradom i nevladinim udruženjima danas je u...

Mihailo: Doći ću u Srebrenicu, pa makar u kolicima – to je moja zakletva

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve CPC Mihailo poslao je poruku povodom 29. godišnjice genocida u Srebrenici. „Svaki pošten čovjek voli Bosnu! U Srebrenici je počinjen genocid,...

Osvanuo veliki metalni krst iznad Bijele – devastacija ambijentalnog pejzaža

Srpska pravoslavna crkva (SPC) u Crnoj Gori u utorak je u Boki Kotorskoj iznad Bijele postavila veliki metalni krst, koji dominira u pejzažu. Kako...
Ne propustite