9.9 C
Podgorica
Subota, 20 Aprila, 2024
spot_img

Jovanović: Dačićeva izjava je dostojna najvećih fašista

Izjava srpskog šefa diplomatije Ivice Dačića o ideji da se oduzima državljanstvo građanima Srbije koji imaju drugačije mišljenje po određenom pitanju, predstavlja vrhunac histerije koja vlada već desetak dana u Srbiji, smatra lider LDP-a Čedomir Jovanović. 

Kako ističe, ovo je primjer ne samo otvorene diskriminacije, nego čistog fazišma.

Očigledno je opet oživjela koalicija pojedinaca na vlasti i kriminalaca, navijača-huligana, lažnih patriota, popova spremnih da opet blagosiljaju neke nove „škorpione“, ali i koalicija sa dobrim dijelom opozicije, koja ne samo podržava ovako nešto, nego i žali što to ne može da sprovede. Ovakva izjava Dačića dostojna je fašizma i fašista, u najboljem duhu onoga što Dačić stvarno i jeste, pa ne mora više da se skriva. Obraćanje Vučića je moralo biti tačka na izjave o ovoj temi, i nema potrebe više iko da produbljuje probleme sa Crnom Gorom”, navodi on.

Prema njegovim riječima, suvereno pravo jedne zemlje je da donosi zakone koje tamošnja skupštinska većina misli da treba da donese, kao što je pravo svakog građanina te države da u vezi toga izrazi svoje nezadovoljstvo.

I tako svako normalan treba da posmatra stvari u Crnoj Gori. Umjesto toga, imamo izlive agresije koje pomaže vlast u Srbiji, što se na kraju završava ovakvom izjavom Ivice Dačića. Izgleda da je takvima bilo malo devedesetih, pa bi opet da se igraju rata i krvi. Samo, taj isti Dačić mora da zna da će jednom ljudi u Srbiji razumjeti ko ih tri decenije gura u pakao, dok se kriminalno bogati na priči o pravima Srba i njihovoj ugroženosti. Taj dan biće dan otreženjenja za sve nas i zato mu se radujem, kad god on došao”, zaključio je Jovanović.

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite