12.2 C
Podgorica
Četvrtak, 29 Februara, 2024
spot_img

Još jedna u nizu manipulacija srpskih medija

Srspki mediji su tokom i nakon sinoćnje rukometne utakmice Crna Gora-Srbija (22:21), više pažnje posvetili boji dresova crnogorske reprezentacije nego porazu svojih rukometaša. Utakmicu na Evropskom prvenstvu reprezentativci Crne Gore odigrali su u zelenim dresovima, što su mediji u Srbiji iskoristili za razne manipulacije, i poslužili se sramnim formilacijama i poređenjima.

Razočarani što Srbija nije savladala Crnu Goru srpski portali su sinoć kao “udarnu vijest” lančano prenosili tekstove pod naslovima “FAŠIZAM! DRŽAVA JE DEFINITIVNO UMRLA: Ovako su Crnogorci napali SVOJE zbog zelenih dresova rukometaša”, “DRŽAVA JE UMRLA Haos u Crnoj Gori zbog zelenih dresova”, “Crnogorski mediji NAJOŠTRIJE OSUDILI potez rukometaša!”, “DRŽAVA CRNA GORA JE ZVANIČNO UMRLA, PROMOVISANJE USTAŠKE IDEOLOGIJE! Crnogorski mediji NAJOŠTRIJE OSUDILI potez rukometaša!”…

Međutim, ove informacije je bilo lako provjeriti jer nijedan CRNOGORSKI medij, na koje se navodno srpski portali pozivaju, tekstove pod sličnim naslovima i sadržajima nije objavio. Naprotiv, CRNOGORSKI mediji su izvještavali o istorijskoj pobjedi rukometaša Crne Gore na jednom evropskom takmičenju, ne obazirući se na boju dresa već hrabru igru crnogorskih “lavova”.

Najbolju poruku svim “zabrinutima” zbog boje dresa poslao je crnogorski rukometaš Mirko Radović.

“Posrećio nam se zeleni dres. Bilo koja da je boja, samo da je crnogorski grb na njemu”, rekao je Radović nakon istorijske pobjede nad vječitim rivalom Srbijom.

Za poraze i dizanje tenzija kao opravdanja koriste se razni izgovori, poseže se i za manipulacijama, što kako srpski mediji tako i vlast u Srbiji često koriste kako bi umanjili značaj i ulogu svega onoga što Crna Gora, kao nezavisna država, radi i stvara.

No, ko gubi-ima pravo da se ljuti…

Rukometaši Crne Gore zabilježili su istorijsku pobjedu, i treba im poželjeti sreću da pobijede i Bjelorusiju sjutra, bez obzira na boju dresa u kojoj će igrati. Crna Gora je uz njih!

IZVOR: CDM.ME

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite