27.8 C
Podgorica
Četvrtak, 25 Jula, 2024
spot_img

I SNP se odriče onoga što su tražili, Joković: Nije zapelo zbog nas

Predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković još jednom je nakon današnjeg sastanka stare parlamentarne većine pozvao na dogovor.

“Apelujemo na sve da se postigne dogovor, ne samo oko vlade nego i izglasavanja Ustavnog suda, Sudskog savjeta”, rekao je Joković u Skupštini.

Podsjetio je da u Vladi Zdravka Krivokapića nijesu imali ništa.

“Nikad nijesmo bili, niti smatramo da su u pravu oni koji kažu da su pregovori zbog nas zapeli. Smatram da je napravljena greška onaj dan kad nije napravljena rekonstrukcija Vlade. Smatram da neki nijesu željeli rekonstrukciju zato što im je smetala borba koju je ova vlada povela protiv korupcije i organizovanog kriminala”, kazao je Joković.

On je podsjetio da je SNP je tražio sa GP URA ima pozicije u vladi koje su ranije pokrivali.

“To nije moglo, tražili smo ponudu dajte nam što mislite da nam pripada. SNP se sad odriče, ne treba nam predsjednik skupštine, potpredsjednici vlade… Odričemo se i finansija, zdravlja, pravde, prosvjete. SNP samo traži sledeće da zauzmemo ona mjesta koja zauzima Demokratski front i Demokrate”, rekao je Joković.

Pojasnio je da misli na mjesta koja se dobijaju političkim imenovanjima.

“Ovdje su se svi nečega odricali, a nije im pripadalo. Mi smo tražili ono što već imamo. Mi to unosimo u pregovore-“, dodao je Joković.

Upitan očekuje li da se predstavnici Ure vrate danas na razgovore, rekao je da ne može pregovarati u njihovo ime, a da je sad demokratsko pravo URA da odluči kako će postupiti.

POLITIKAI SNP se odriče onoga što su tražili, Joković: Nije zapelo zbog...
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

DPS Zeta: Srećan Dan državnosti, dragi sugrađani

Iz Opštinskog odbora DPS Zeta upućena je čestitka povodom Dana državnosti. Prenosimo je integralno: Danas, 13. jula, sa ponosom i čašću slavimo Dan državnosti Crne Gore,...

U znak sjećanja na žrtve Srebrenice delegacija Glavnog grada položila vijenac na spomenik na Pobrežju

Povodom 11. jula, međunarodnog Dana sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici, Bošnjačko vijeće u saradnji sa Glavnim gradom i nevladinim udruženjima danas je u...

Mihailo: Doći ću u Srebrenicu, pa makar u kolicima – to je moja zakletva

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve CPC Mihailo poslao je poruku povodom 29. godišnjice genocida u Srebrenici. „Svaki pošten čovjek voli Bosnu! U Srebrenici je počinjen genocid,...

Osvanuo veliki metalni krst iznad Bijele – devastacija ambijentalnog pejzaža

Srpska pravoslavna crkva (SPC) u Crnoj Gori u utorak je u Boki Kotorskoj iznad Bijele postavila veliki metalni krst, koji dominira u pejzažu. Kako...
Ne propustite