32.5 C
Podgorica
Ponedjeljak, 22 Jula, 2024
spot_img

Fondacija Volonteri podijelila 115 paketa pomoći za socijalno ugrožene porodice

Fondacija Volonteri Crne Gore podijelila je 115 paketa pomoći za socijalno ugrožene pojedince i porodice iz opština Nikšić, Šavnik, Podgorica i Bar, sa ciljem da se pruži pomoć licima čija je egzistencija svakodnevno ugrožena.

„Fondacija Volonteri Crne Gore podijelila je 115 paketa pomoći za socijalno ugrožene pojedince i porodice iz opština Nikšić, Šavnik, Podgorica i Bar, sa ciljem da se pruži pomoć licima čija je egzistencija svakodnevno ugrožena. Paketi pomoći su sadržali osnovne životne (prehrambene) namirnice”, saopštila je Ana Radonjić iz Fondacije Volonteri Crne Gore.

Kako je kazala, to je jedna od redovnih humanitarnih akcija, koje se realizuju svakog mjeseca za njihove korisnike.

Foto: Fondacija Volonteri
Foto: Fondacija Volonteri

“Akcija, ovoga puta, realizovana je uz pomoć Elektroprivrede Crne Gore AD Nikšić i naših sugrađana, koji svakodnevno svojim donacijama pomažu Fondaciji da realizuje aktivnosti usmjerene na pružanje podrške i pomoći najugroženijima. Nažalost, svakog dana imamo sve veći broj prijava za pomoć, što nam govori da je siromaštvo konstantno u porastu. Vrijednost ove donacije je cca 4.500,00 evra. Naša misija je da promovišemo solidarnost i brigu za sve članove našeg društva kroz aktivan angažman u zajednici. Podjela paketa u Nikšiću, Šavniku, Podgorici i Baru samo je jedan od koraka koje preduzimamo kako bismo ublažili efekte siromaštva i pomogli ljudima da prebrode teške životne trenutke”, istakla je Radonjić.

Navodi da osim redovnih mjesečnih humanitarnih akcija organizuju i učestvuju u svim aktivnostima koje su usmjerene na društveno dobro.

„Redovne mjesečne humanitarne akcije smatramo najvažnijim dijelom našeg rada. Međutim, trudimo se da smo u kontinuitetu tu za naše korisnike. Tako smo i krajem juna pružili pomoć desetinama socijalno ugroženih porodica donirajući im pakete pomoći u vidu hrane i sredstava za njegu beba. Često pružamo pomoć i u vidu novčanih donacija, kako bi obezbijedili pomoć korisnicima pri plaćanju rente, komunalija, liječenja itd”, navela je ona.

Prema njenim riječima, taj karakter djelovanja omogućen je uz pomoć podrške građana, društveno odgovornih kompanija i naših volontera koji se nesebično zalažu za bolje sjutra svih onih kojima smo potrebni.

Foto: Fondacija Volonteri
Foto: Fondacija Volonteri

“Trenutna realizacija projekta Volontersko – socijalni centar Crne Gore, koji je podržan od EPCG AD Nikšić i Crnogorskog distributivnog sistema, omogućila nam je i nadogradnju digitalne platforme na način što je omogućena opcija mjesečnog doniranja i samim tim omogućeno je konstantno i efikasno prikupljanje resursa koji se upotrebljavaju za pružanje pomoći korisnicima. Takođe, ovaj projekat usmjeren je i na promovisanje društveno odgovornog djelovanja, solidarnosti i volontiranja što mu pruža veću vrijednost. Ubrzo će biti organizovane obuke za volontere, kako bi bili pripremljeni za eventualne krizne situacije u zajednici”, istakla je Radonjić.

Zahvalila se svim društveno odgovornim pojedincima i grupama na kontiniranoj pomoći i podršci i pozivaju ostale članove zajednice da pruže doprinos u akcijama za socijalno ugrožene kategorije.

„Želimo zahvaliti svim pojedincima i grupama koje nam pružaju pomoć i podršku u kontinuitetu. Ovoga puta posebno hvala neformalnoj grupi mladih „Iskra“ iz Šavnika, koja nam je pružila pomoć pri distribuciji paketa pomoći u opštini Šavnik. Ovakvi primjeri solidarnosti i spremnosti za pružanje pomoći u zajednici predstavljaju ključan faktor u ostvarivanju pozitivnih promjena. Pozivamo i sve članove zajednice, tj. građane i građanke Crne Gore da se pridruže našem djelovanju u svojstvu volontera, ali i da doniraju socijalno ugroženim pojedincima i porodicama robe, usluge ili novčana sredstva putem naše digitalne platforme: www.volontericrnegore.m”, zaključila je Radonjić.

DRUŠTVOFondacija Volonteri podijelila 115 paketa pomoći za socijalno ugrožene porodice
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

DPS Zeta: Srećan Dan državnosti, dragi sugrađani

Iz Opštinskog odbora DPS Zeta upućena je čestitka povodom Dana državnosti. Prenosimo je integralno: Danas, 13. jula, sa ponosom i čašću slavimo Dan državnosti Crne Gore,...

U znak sjećanja na žrtve Srebrenice delegacija Glavnog grada položila vijenac na spomenik na Pobrežju

Povodom 11. jula, međunarodnog Dana sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici, Bošnjačko vijeće u saradnji sa Glavnim gradom i nevladinim udruženjima danas je u...

Mihailo: Doći ću u Srebrenicu, pa makar u kolicima – to je moja zakletva

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve CPC Mihailo poslao je poruku povodom 29. godišnjice genocida u Srebrenici. „Svaki pošten čovjek voli Bosnu! U Srebrenici je počinjen genocid,...

Osvanuo veliki metalni krst iznad Bijele – devastacija ambijentalnog pejzaža

Srpska pravoslavna crkva (SPC) u Crnoj Gori u utorak je u Boki Kotorskoj iznad Bijele postavila veliki metalni krst, koji dominira u pejzažu. Kako...
Ne propustite