15.9 C
Podgorica
Utorak, 16 Aprila, 2024
spot_img

Evo u koji grad dolazi Vučić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je preko svojih službi zvanično najavio da će 6. januara doći u Pljevlja, na nalaganje Badnjaka, saznaje CdM iz dobro obaviještenih izvora.

Sad kad je poznato koji crnogorski grad je Vučić odabrao – postavljaju se pitanja zašto baš Pljevlja i da li se to radikalska politika ponovo nadvija nad Pljevljima preko nekadašnjeg radikala Vučića?

Pljevlja, grad pod Golubinjom, su primjer višenacionalne sredine, koja su i 90. godina prošlog vijeka uspjela da održe mir i sklad, iako su srpski nacionalisti organizovali progon i ubijanje nedužnih muslimsnskih porodica.

Vučić je tih godina bio član Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja. U međuvremenu je promijenio “politički dres” i napustio Šešelja, ali bi sad da zbog usvojenog Zakona o slobodi vjerosipovijesti u Crnoj Gori, odlučio da brani “srpske svetinje”. Posljednjih dana je ponovio više puta da ne želi da se miješa u unutrašnju politiku suverene države Crne Gore. Međutim, najnoviji potezi srpskog predsjednika govore upravo suprotno.

Neprimjereno je i njegovo državničko ponašanje jer se nije udostojio da osudi sinoćnji huliganski napad na Ambasadu u Beogradu i paljenje crnogorske zastave.

Iz Vučićevog kabineta juče je najavljeno, da će on uz blagoslov srpskog partijarha Irineja, na Badnji dan doći na sjever Crne Gore, gdje bi kako je saopšteno “još jednom ukazao na jedinstvo srpskog naroda u očuvanju srpskih svetinja i srpske crkve”.

Iako je naglašeno da je riječ o privatnoj posjeti, svaka posjeta zvaničnika jedne države druguoj, mora da se najavi, pa ako druga strana da odobrenje ona može da se realizuje.

IZVOR: CDM.ME

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite