34.9 C
Podgorica
Četvrtak, 18 Jula, 2024
spot_img

Danilović: Nećemo nikoga pratiti sa darovima i prćijom u još jedan zagrljaj sa Đukanovićem

Ujedinjena Crna Gora juče je dobila poziv za sastanak u okviru stare, avgustovske, većine kako bi resetovali odnose i izabrali neku vrstu tehničke Vlade, saopštio je predsjednik te partije Goran Danilović. On je danas poručio da Ujedinjena Crna Gora neće nikoga pratiti sa darovima i prćijom u još jedan zagrljaj sa Đukanovićem.

“Ujedinjena CG je već danas, međutim, u pouzdanom saznanju da pojedine partije, koje su u međuvremenu, minulih stotinak dana, bile u savezu sa DPS-om i u manjinskoj vladi koji je Đukanović podržavao, paralelno pregovaraju o nastavku te saradnje samo sa drugim mandatarom i to iz reda potpisnika čuvenog Memoranduma o saradnji. Na sastanku koji će uslijediti preksjutra mi nećemo dopustiti da budemo dekor bilo kakve prevare ili da poslužimo nekome kao svatovi za ispraćaj u još jednu avanturu sa Đukanovićevom partijom”, poručio je Danilović.

Sve što dogovorimo, dodao je on, istog trenutka treba da potpiše 41 poslanik “stare većine”. Očekuju i da predsjednica Skupštine doprinese resetovanju odnosa i to podnošenjem ostavke kako se ne bi dogodilo da bilo ko sjedi na dvije stolice.

“Kao i prilikom izbora prve vlade koju su podržali pobjednici sa izbora od 30. avgusta 2020, Ujedinjena Crna Gora neće ucjenjivati niti imati bilo kakve specifične zahtjeve. Čvrsto smo ubijeđeni da su vanredni izbori najčasnije rješenje nakon kojih DPS nikada više ne bi bio u prilici da ucjenjuje i trguje sa onima koji su skloni trgovanju izbornom voljom”, kazao je on.

Prema njegovim riječima, još jednom; ako je namjera bilo koga od onih koji se odazovu pozivu na sastanak da sebi samo podignu cijenu za novi dogovor sa DPS-om i Bošnjačkom strankom, onda su podcijenili našu političku pronicljivost i opreznost na koju smo dužni ali i primorani evo dvije godine.

“U svakom slučaju; nećemo nikoga pratiti sa darovima i prćijom u još jedan zagrljaj sa Đukanovićem”, zaključio je Danilović.

POLITIKADanilović: Nećemo nikoga pratiti sa darovima i prćijom u još jedan zagrljaj...
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

DPS Zeta: Srećan Dan državnosti, dragi sugrađani

Iz Opštinskog odbora DPS Zeta upućena je čestitka povodom Dana državnosti. Prenosimo je integralno: Danas, 13. jula, sa ponosom i čašću slavimo Dan državnosti Crne Gore,...

U znak sjećanja na žrtve Srebrenice delegacija Glavnog grada položila vijenac na spomenik na Pobrežju

Povodom 11. jula, međunarodnog Dana sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici, Bošnjačko vijeće u saradnji sa Glavnim gradom i nevladinim udruženjima danas je u...

Mihailo: Doći ću u Srebrenicu, pa makar u kolicima – to je moja zakletva

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve CPC Mihailo poslao je poruku povodom 29. godišnjice genocida u Srebrenici. „Svaki pošten čovjek voli Bosnu! U Srebrenici je počinjen genocid,...

Osvanuo veliki metalni krst iznad Bijele – devastacija ambijentalnog pejzaža

Srpska pravoslavna crkva (SPC) u Crnoj Gori u utorak je u Boki Kotorskoj iznad Bijele postavila veliki metalni krst, koji dominira u pejzažu. Kako...
Ne propustite