33.1 C
Podgorica
Četvrtak, 18 Jula, 2024
spot_img

Borovinić Bojović: Nakon interne revizije obavijestićemo javnost o zatečenom stanju u Glavnom gradu

Predsjednica podgoričkog parlamenta Jelena Borovinić Bojović kazala je u emisiji “Link” na Radiju Crne Gore da će o stanju koje su zatekli u loklanoj upravi javnost obavijestiti nakon interne revizije.

“Formirana je komisija koja će se baviti ovim pitanjem, i ona će se baviti ne samo opštinom nego i gradskim preduzećima”, saopštila je Borovinić Bojović.

Prema njeinim riječima, paralelno sa internm revizijom baviće se sa rješavanjem gorućih problema.

“Moramo se suočiti sa realnim problemima građan i građanki. Mora se uspostaviiti i bolja komunikacija sa građanima, mopramo riještiti probleme saobraćajne infrastrukture, i rješavati probleme o kojima smo govorili u samoj kampanji”, poručila je Borovinić Bojović.

Kazala je da je nova uprava svjesna da ih čeka veliki broj problema, i da su očekivanja građana velika.

“Nakon pola godine konačno je izabrana vlast, i prethopdnih pola godina su definitivno na štetu građana Podgorice”, saopštila je Borovinić Bojović.

Kazala je da je u tom periodu lokalna uporava na čelu sa Ivanom Vukovićem zapošljavala svoje kadrove.

Komentarišući najave iz DPS-a da će biti konstruktivna opozuicija, poručila je da je to raduje i da se nada da će biti tako.

U osvrtu na izjavu Ivana Vukovića, doskorašnjeg gradonačelnika da je grad ostavio u finansijski sjajnom stanju, Borovinić – Bojović kazala je da će gradonačelnica Olivera Injac, ili njeni zamjenici obavijestiti javnost o svim detaljima vezanih za budžet.

Podsjetila je da je preko 10 konstituenata formiralo vlast u Glavnom gradu i na taj način pokazali da je zajedništvo bilo prioriutet.

“Očekujem da će nakon parlamentarnih izbora biti ispoštovana volja građana, i da će u vršenju vlasti učestvovati politički subjekti u odnosu na njihov izbori rezultat”, poručila je Borovinić Bojović.

Ocijenila je da će se kampanja DF-a za parlamentarne izbore biti nastavljena u pomiriteljskom duhgu.

Prema njenim riječima, ostavka Mila Đukanovića sa pozicije predsjednika DPS-a ne predstavlja suštinsku promjenu.

“Kako je funkcionisala država, tako je funkcionisala i partija DPS. Tako da ne mislim da je došlo do suštinskih reformi u toj partiji, ali svakako da bi trebalo da dođe do istih”, ocijenila je Borovinić Bojović.

POLITIKABorovinić Bojović: Nakon interne revizije obavijestićemo javnost o zatečenom stanju u Glavnom...
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

DPS Zeta: Srećan Dan državnosti, dragi sugrađani

Iz Opštinskog odbora DPS Zeta upućena je čestitka povodom Dana državnosti. Prenosimo je integralno: Danas, 13. jula, sa ponosom i čašću slavimo Dan državnosti Crne Gore,...

U znak sjećanja na žrtve Srebrenice delegacija Glavnog grada položila vijenac na spomenik na Pobrežju

Povodom 11. jula, međunarodnog Dana sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici, Bošnjačko vijeće u saradnji sa Glavnim gradom i nevladinim udruženjima danas je u...

Mihailo: Doći ću u Srebrenicu, pa makar u kolicima – to je moja zakletva

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve CPC Mihailo poslao je poruku povodom 29. godišnjice genocida u Srebrenici. „Svaki pošten čovjek voli Bosnu! U Srebrenici je počinjen genocid,...

Osvanuo veliki metalni krst iznad Bijele – devastacija ambijentalnog pejzaža

Srpska pravoslavna crkva (SPC) u Crnoj Gori u utorak je u Boki Kotorskoj iznad Bijele postavila veliki metalni krst, koji dominira u pejzažu. Kako...
Ne propustite