12.2 C
Podgorica
Četvrtak, 29 Februara, 2024
spot_img

Bloomberg: Crna Gora prva na listi top 20 destinacija u 2020.

Američki Bloomberg svrstao je Crnu Goru na prvo mjesto liste dvadeset destinacija koje će posebno biti popularne tokom 2020. godine.

Istovremeno, China Travel Agent magazin dodijelio je Crnoj Gori nagradu za najpopularniju niša destinaciju u 2019. godini u Kini, kazao je državni sekretar u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Damir Davidović.

To, kako je rekao na konferenciji za medije koju organizuje Nacionalna turistička organizacije, pokazuje da su prepoznati rezultati i potencijal je naša država ostvarila.

Direktorica Nacionalne turističke organizacije Željka Radak Kukavičić kazala je da je prošla godina bila rekordna, te da se možemo pohvaliti dobrim početkom 2020. godine.

– Samo za novogodišnju noć imali smo 60.000 gostiju i dobru posjećenost i ostalih dana – istakla je Kukavičić na konferenciji koju je organizovala NTO u saradnji sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma.

Bloomberg: Dragulj Jadrana

Američki Bloomberg preporučuje dvadeset nadahnjujućih destinacija koje će posebno biti primamljive u 2020. Tako se Crna Gora našla ispred Italije, Kirgistana, Mađarske, Bolivije, Mozambika, Jamajke, Kaira itd.

Bloomberg za našu državu piše da se sićušna balkanska zemlja polako pozicionirala kao novi dragulj Jadrana sa mješavinom vjekovnih sela, aristokratskih ljetnikovaca i brojnih izazovnih lokacija izvan šljunkovitih plaža.

– U vašoj avanturi Crnom Gorom možda sretnete mrkog medvjeda, sivog vuka, evroazijskog risa i druge ugrožene vrste u nacionalnim parkovima Durmitor i Biogradska gora – navedeno je u tekstu Bloomberga.

Nakon divlje ljepote, preporučuju da se pođe do obala na moru “obasjanih suncem”.

– Ne propustite da posjetite luksuznu marinu za jahte Portonovi u zalivu Boke Kotorske, gdje će se u junu otvoriti i prvo evropsko ljetovalište One&Only. Krstarite morem ili letite Lufthansom do Tivta, grada na moru sa aerodromom. Šta god odaberete, sigurno je da ćete zaobići prepuni Dubrovnik u susjednoj Hrvatskoj – ističe autor teksta.

Bloomberg preporučuje i kada je najbolje posjetiti Crnu Goru, a kada ne, uz vrlo koristan pregled godišnjih cijena smještaja.

Kako navode, u Crnoj Gori vrijeme je dovoljno toplo za kupanje sve do oktobra, kada su i najpristupačnije cijene.

– Ugodno ćete se provesti i u kasno proljeće, kada su noći tople, ali prijatne – preporučuje ovaj ugledni medij.

pobjeda.me

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite