32.5 C
Podgorica
Ponedjeljak, 22 Jula, 2024
spot_img

Bemaks kao bankomat

Izvor:POBJEDA

Zaključno sa jučerašnjim danom, kompanija ,,Bemaks“ je, po saznanjima Pobjede, sa blizu 100.000 eura pretplatila dogovoreni iznos o sponzorstvu Ženskom rukometnom klubu Budućnost. Sve to ,,Bemaks“ je radio svjesno, poštujući tradiciju u cilju ponovnog stvaranja vrhunskog tima – evropske budućnosti podgoričke Budućnosti.

Međutim, kada su shvatili da služe samo kao bankomat, da daju kad im zatraže i počnu da se jadaju zbog muke i problema, a da tačno ne znaju kome, za koga i za šta, odlučili su da se povuku.

Za tri godine saradnje i uložene višemilionske cifre, niti tada, a niti sada, vlasnici kluba (nakon posljednje preregistracije klubom rukovode Marjana Bulatović, Srđan Markoč, Savo Laković, Dragoslava Pođanin i Tatjana Jeraminok) se nijesu sjetili da im ponude makar taj manjinski dio – 49 odsto vlasničke strukture. Koju, nažalost, sada, kada su izvori presušili, pa i u više procenata, kako bi se spasili – nude Glavnom gradu.

Dok je vlasnicima ŽRK Budućnost ,,Bemaks davao“, a nije pitao za šta i đe pare idu sve je bilo u redu. Problem je nastao kada su željeli da znaju đe i kod koga novac, zbog čega i za što završava – problem je nastao. Vlasnicima kluba je ,,na fino“ skretana pažnja na visinu zakupa stanova, visinu novca koja se izdvaja za ishranu igračica… i papirološki i dokumentovano pokazivano na jeftinije varijante za istu, čak i bolju uslugu ili proizvod.

No, u klubu su te i takve zahtjeve ignorisali. Kada je dara prevršila mjeru, kada su shvatili da niko iz kluba i ne pokušava da objasni ili razjasni na ukazane probleme, dotok novca je stopiran. A onda, gle čuda – nastali su problemi. A glavni krivac je, ko drugi nego ,,Bemaks“. Zašto – zato što ne želi više novac da daje na neviđeno i ako izdvoji određenu sumu želi da zna kako je i na koga utrošena. Od vlasničke strukture kluba su samo traženi papiri za utrošena sredstva.

Od nekadašnjeg glavnog sponzora, kompanije ,,Bemaks“ tražili smo da za Pobjedu prokomentariše izjavu zamjenika gradonačelnice Podgorice Luke Rakčevića: ,,Žao mi je što je dosadašnji sponzor, na ovakav način i preko noći, odlučio da ode iz kluba i ostavi ogromne finansijske probleme, zbog kojih je čak i uz pomoć Glavnog grada upitno elementarno funkcionisanje i učešće u Ligi šampiona“.

Kratko su nam odgovorili da to nije istina, ne želeći da dalje polemišu sa Rakčevićem i vlasnicima Ženskog rukometnog kluba Budućnost. Naši izvori iz kluba kažu da je Bemaks ispoštovao dogovor, ostavio čisto finansijsko stanje.

Vlasnici Ženskog rukometnog kluba Budućnost su dužni, ako neće Bemaksu, onda crnogorskoj javnosti da objasne kako i đe su se sve trošila i potrošila ne mala novčana sredstva. U ,,Bemaksu“ su godinama imali sponzora koji je finansijskim injekcijama gasio požare koji su iz mjeseca u mjesec stizali, bez objašnjenja za što i za šta.

Na takav odnos vlasničke strukture kluba – Bemaks je odlučio da se povuče sa mjesta glavnog sponzora. Po informacijama koje dolaze iz kluba, najveći požar od postojanja podgoričkog kluba bukti i veliko je pitanje hoće li i može li ko da ga ugasi.

Trenutni vlasnici sigurno ne.

Glavni grad?

SPORTRUKOMETBemaks kao bankomat
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

DPS Zeta: Srećan Dan državnosti, dragi sugrađani

Iz Opštinskog odbora DPS Zeta upućena je čestitka povodom Dana državnosti. Prenosimo je integralno: Danas, 13. jula, sa ponosom i čašću slavimo Dan državnosti Crne Gore,...

U znak sjećanja na žrtve Srebrenice delegacija Glavnog grada položila vijenac na spomenik na Pobrežju

Povodom 11. jula, međunarodnog Dana sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici, Bošnjačko vijeće u saradnji sa Glavnim gradom i nevladinim udruženjima danas je u...

Mihailo: Doći ću u Srebrenicu, pa makar u kolicima – to je moja zakletva

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve CPC Mihailo poslao je poruku povodom 29. godišnjice genocida u Srebrenici. „Svaki pošten čovjek voli Bosnu! U Srebrenici je počinjen genocid,...

Osvanuo veliki metalni krst iznad Bijele – devastacija ambijentalnog pejzaža

Srpska pravoslavna crkva (SPC) u Crnoj Gori u utorak je u Boki Kotorskoj iznad Bijele postavila veliki metalni krst, koji dominira u pejzažu. Kako...
Ne propustite