29.9 C
Podgorica
Ponedjeljak, 22 Jula, 2024
spot_img

Basara napustila KCCG, oni poručuju da traže novog stručnjaka za transplantaciju koštane srži

Klinički centar Crne Gore (KCCG) ponudio je profesorki Nadeždi Basari produženje istovjetnog ugovora kakvog je imala do 1. juna 2024. godine, saopšteno je iz naše krovne zdravstvene ustanove.

“Koleginica je, kako smo to ranije i saopštili, na sastanku koji je u aprilu održan u Ministarstvu zdravlja prihvatila nastavak saradnje da bi nas naknadno obavijestila da “više nije zainteresovana za produženje ugovora sa KCCG”.

Bez zalaženja u detalje, KCCG informiše javnost da nikome ko za to nije nadležan i ovlašćen, ne priliči da pokuša da sistematizuje i resistematizuje radna mjesta u KCCG niti da formira ili reorganizuje odjeljenje i centre po sopstvenom nahođenju. Istovremeno, nije ni zakonito, pa ni uputno da eksterna lica pokušaju da odrede Fondu za zdravstveno osiguranje s kojom klinikom treba, a s kojom ne treba da potpisuje ugovore”, navode iz KCCG.

KCCG žali zbog odluke profesorke Basare kojoj su, kako navode, zahvalni na svemu što je uradila u ustanovi u posljednjih godinu  i žele joj nastavak uspješne karijere.

“Odmah po saznanju da dr Basara ima druge planove, KCCG je počeo pregovore sa više stručnjaka iz oblasti hematoonkologije pod čijim mentorstvom će i početi transplantacije matičnih ćelija u našoj ustanovi tokom ove godine”, poručuju iz KCCG.

Izgradnja i opremanje sterilne sobe privodi se kraju, kao i nabavka neophodnih ljekova koji do sada nijesu bili na listi odobrenih ljekova, dodaju u saopštenju.

Takođe, Zavod za transfuziju krvi je bio vrlo aktivan u pribavljanu nephodne opreme za delikatne procedure kao što je transplantacija koštane srži, napominju iz KCCG.

“Odmah po okončanju pregovora sa novim potencijalnim konsultantima, KCCG će o tome izvijestiti javnost, a ubrzo nakon toga, kako očekujemo, izvešćemo i prvu transplantaciju”, zaključuje se u saopštenju.

DRUŠTVOBasara napustila KCCG, oni poručuju da traže novog stručnjaka za transplantaciju koštane...
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

DPS Zeta: Srećan Dan državnosti, dragi sugrađani

Iz Opštinskog odbora DPS Zeta upućena je čestitka povodom Dana državnosti. Prenosimo je integralno: Danas, 13. jula, sa ponosom i čašću slavimo Dan državnosti Crne Gore,...

U znak sjećanja na žrtve Srebrenice delegacija Glavnog grada položila vijenac na spomenik na Pobrežju

Povodom 11. jula, međunarodnog Dana sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici, Bošnjačko vijeće u saradnji sa Glavnim gradom i nevladinim udruženjima danas je u...

Mihailo: Doći ću u Srebrenicu, pa makar u kolicima – to je moja zakletva

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve CPC Mihailo poslao je poruku povodom 29. godišnjice genocida u Srebrenici. „Svaki pošten čovjek voli Bosnu! U Srebrenici je počinjen genocid,...

Osvanuo veliki metalni krst iznad Bijele – devastacija ambijentalnog pejzaža

Srpska pravoslavna crkva (SPC) u Crnoj Gori u utorak je u Boki Kotorskoj iznad Bijele postavila veliki metalni krst, koji dominira u pejzažu. Kako...
Ne propustite