32.5 C
Podgorica
Ponedjeljak, 22 Jula, 2024
spot_img

Atletičar Darko Pešić na Olimpijskim igrama u Parizu

Atletičar Darko Pešić predstavljati Crnu Goru na olimpijskim igrama u Parizu, saopšteno je iz COK-a

Naš desetobojac dobio je specijalnu pozivnicu Tripartitne komisije Međunarodnog olimpijskog komiteta, na osnovu prijave Crnogorskog olimpijskog komiteta i Atletskog saveza Crne Gore i na 33. Ljetnjim olimpijskim igrama nadmetaće se u sprintu na 100 metara. 

Darko Pešić je nacionalni rekorder u više atletskih disciplina, između ostalog i na 110 metara sa preponama, i vjerujemo da će na pravi način predstavljati našu atletiku i crnogorski sport u Parizu.

Čestitke Darku Pešiću, koji će sa 31 godinom u Parizu debitovati na najvećoj sportskoj smotri, uputio je predsjednika COK-a Dušan Simonović.

“Od srca ti čestitam na dobijenoj mogućnosti da predstavljaš crnogorsku atletiku na Olimpijskim igrama u Parizu.

Tvoja posvećenost sportu zaslužuje priznanje, a specijalna pozivnica je dokaz tvoje predanosti. Ponosni smo na tebe i vjerujemo da ćeš dostojno braniti boje Crne Gore.

Tvoj sportski put nije bio lak, ali si uvijek bio istrajan, pokazujući pravi sportski duh. Stoga ovaj tvoj uspjeh zaslužuje veliko poštovanje, jer tvoj trud i rad su svjetionik svim mladim sportistima.

Srećno, Darko! Mi smo uz tebe na svakom koraku ovog važnog puta i bićemo podrška u svim izazovima koji te očekuju”, rekao je Simonović.

Pešić se tako priključio crnogorskom olimpijskom timu, u kojem su već jedriličar Milivoj Dukić, muška vaterpolo reprezentacija, bokserka Bojana Gojković, teniserka Danka Kovinić i mladi plivači Jovana Kuljača i Miloš Milenković.

SPORTOSTALI SPORTOVIAtletičar Darko Pešić na Olimpijskim igrama u Parizu
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

DPS Zeta: Srećan Dan državnosti, dragi sugrađani

Iz Opštinskog odbora DPS Zeta upućena je čestitka povodom Dana državnosti. Prenosimo je integralno: Danas, 13. jula, sa ponosom i čašću slavimo Dan državnosti Crne Gore,...

U znak sjećanja na žrtve Srebrenice delegacija Glavnog grada položila vijenac na spomenik na Pobrežju

Povodom 11. jula, međunarodnog Dana sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici, Bošnjačko vijeće u saradnji sa Glavnim gradom i nevladinim udruženjima danas je u...

Mihailo: Doći ću u Srebrenicu, pa makar u kolicima – to je moja zakletva

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve CPC Mihailo poslao je poruku povodom 29. godišnjice genocida u Srebrenici. „Svaki pošten čovjek voli Bosnu! U Srebrenici je počinjen genocid,...

Osvanuo veliki metalni krst iznad Bijele – devastacija ambijentalnog pejzaža

Srpska pravoslavna crkva (SPC) u Crnoj Gori u utorak je u Boki Kotorskoj iznad Bijele postavila veliki metalni krst, koji dominira u pejzažu. Kako...
Ne propustite