34.2 C
Podgorica
Petak, 19 Jula, 2024
spot_img

Aleksić: Vlast uveliko predaje Kosovo i Metohiju i gura nas u propast

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je u Nišu da u ovom trenutku vlast pod predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem predaje teritoriju Kosova i Metohije i Srbe koji tamo žive, što kako je naveo, nije uradila nijedna druga vlast u Srbiji.

„Već je krenula primena francusko-nemačkog plana i Ohridskog aneksa, i sve ono u šta su se zaklinjali da neće uraditi, to rade. Na delu sprovode nešto što nije radio ni Slobodan Milošević, ni Vojislav Koštunica, ni Boris Tadić“, istakao je Aleksić na tribini „Srbiju vam ne damo“.

Aleksić je dodao da svaki dan sa ovom vlašću gura Srbiju u duboku propast, dužničko ropstvo, razgradnju institucija i rasprodaju prirodnih bogatstava, zbog čega opozicija mora da se prirema za izbore, za koje je naveo da ih očekuje na proleće naredne godine.

„Moramo da se pripremo za izbore i da u Skupštini Srbije ogolimo način na koji ovaj režim već 11 godina obmanjuje građane Srbije i manipuliše sa njima. Građani se najviše žale na sve teži život, inflaciju i porast cena, ali i na to što ne uspevaju da se leče, što im je zdravstvo nedostupno“, izjavio je Aleksić.

Ekološki aktivista i narodni poslanik poslaničke grupe Moramo-Zajedno Aleksandar Jovanović Ćuta je rekao da se aktuelna vlast „više trpeti ne može“ i da opozicija treba da se okupi „u jednoj koloni“.

„Mora da se okupi cela opozicija da za početak zaustavimo ovo zlo, a posle neka se raspišu novi izbori, pa ko je levo, ko desno“, kazao je Jovanović.

On je kazao da nam ne preti samo opasnost od kompanije „Rio Tinto“, već i od kompanije „Dandi“ i mnogih drugih koje žele da u Srbiji eksploatišu prirodna bogatstva.

„Vučić i Brnabić su se dogovorili sa Dandijem i oni su u Homolju postavili preko 1.500 sondi. Predstavljaju nam kao ogroman projekat da kopaju naše zlato za 3,5 odsto rudne rente. Nameračili su se da isele i ono malo ljudi što je ostalo da nas hrani“, naglasio je Jovanović.

Narodni poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević kazao je da borba opozicije nije borba za vlast, već za slobodu i očuvanje esencijalne supstance društva.

„Srbijom ovog trenutka rukovodi političko krilo organizovanog kriminala, a Aleksandar Vučić je šef organizovanog kriminala“, izjavio je Milivojević.

Prema njegovim rečima, Srbija je zemlja koja ima najveću narko plantažu u Evropi na skoro 13 hektara gde se uzgajaju tone i tone marihuane, a policija na pijaci hapsi čoveka koji prodaje četiri kilograma rezanog duvana.

„Sada da ustanu iz groba Al Kapone ili Majkl Korleone oni bi otišli na Andrićev venac da poljube ruku Vučiću i kažu ‘to kume, mi smo sanjali da napravimo ovakvu državu’. Ovo što mi imamo nema ni umafijaškim filmovima“, rekao je Milivojević.

SVIJETREGIONAleksić: Vlast uveliko predaje Kosovo i Metohiju i gura nas u propast
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

DPS Zeta: Srećan Dan državnosti, dragi sugrađani

Iz Opštinskog odbora DPS Zeta upućena je čestitka povodom Dana državnosti. Prenosimo je integralno: Danas, 13. jula, sa ponosom i čašću slavimo Dan državnosti Crne Gore,...

U znak sjećanja na žrtve Srebrenice delegacija Glavnog grada položila vijenac na spomenik na Pobrežju

Povodom 11. jula, međunarodnog Dana sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici, Bošnjačko vijeće u saradnji sa Glavnim gradom i nevladinim udruženjima danas je u...

Mihailo: Doći ću u Srebrenicu, pa makar u kolicima – to je moja zakletva

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve CPC Mihailo poslao je poruku povodom 29. godišnjice genocida u Srebrenici. „Svaki pošten čovjek voli Bosnu! U Srebrenici je počinjen genocid,...

Osvanuo veliki metalni krst iznad Bijele – devastacija ambijentalnog pejzaža

Srpska pravoslavna crkva (SPC) u Crnoj Gori u utorak je u Boki Kotorskoj iznad Bijele postavila veliki metalni krst, koji dominira u pejzažu. Kako...
Ne propustite